Äntligen kräftfest

Alldeles strax är hon här, augusti. Månaden med de varma sommardagarna och de ljuvliga ljumma kvällarna. Den bästa månaden, om du frågar oss. Perfekt för alla slags dagsturer i naturen. Och för kräftfester, inte att förglömma.  I år ser vi extra mycket fram mot kräftfesten, eftersom det äntligen verkar som om vi ska kunna fira tillsammans med vänner igen. Så skaffa ett ällbart bord och bänkar, hyr eller köp ett partytält och bjud in vännerna till en härlig avslutning av sommaren och nystart inför hösten!

Kräftor kräva dessa tillbehör

Kräftor i all ära, men för att kalaset ska bli lyckas krävs också en del tillbehör. Inte minst för att alla ska bli mätta, för även om vi älskar kräftor så är det ju inte det mest mättande man kan äta. Och ska man klara av snapsarna på ett bra sätt behöver man fylla på med lite mer näring.  Förutom nybakat bröd, smör, aioli och en sallad så kan du göra några pajer. Ostpaj passar bra till kräftorna, liksom paj med svamp. Har du gäster som inte äter kräftor fungerar kronärtskocka bra som ersättning eftersom det är ungefär lite pilligt att äta.

Drycker

Det är svårt med vin till kräftor, så satsa istället på ett par sorters god öl. Välj gärna sorter med lägre alkoholhalt. För den som avstår alkohol finns det flera sorters alkoholfri öl att välja mellan. Kyl ölen i badkaret om du har det, annars funkar både diskhon och en helt vanlig spann för ändamålet.   Till barn och sockersugna bullar du förstås upp med läsk som du också kyler.