Finurliga prylar till nästa vandringstur

Ett smart sätt att mäta höjden på och få GPS-navigering under längre vandringsturer är den häftiga sportklockan Suunto Spartan Ultra, som har upp till 26 timmars batteritid och pekskärm. Vi är också stora fans av det fantastiska verktyget Leatherman Signal som ger dig 19 lösningar i en liten pryl, inklusive flasköppnare, nödvisselpipa, näbbtång, tång, utbytbar avbitartång, kabelskalare, kombokniv, sax, såg, hammare och trä- och metallfil.

När man har slagit läger inför kvällen finns det få ting som är så sköna att ta på sig som tofflan Tent Mule från North Face. Denna supersköna toffla är som en sovsäck för foten, med vattenavstötande material på toppen och en bekväm sula i gummi. Sedan finns det många nya tekniska prylar som man lätt kan nörda ner i: GPS-spårare som hjälper dig att hålla koll på vart vännerna befinner sig som kan fästas på bakhjulet, bärbara UV-sensorer med tillhörande appar, portabla små högtalare med fantastisk ljudkvalitet, en mobilladdare som laddas med eld och trygga panikknappar som gör att du snabbt kan meddela vänner eller familj om något gått snett uppe på bergsklipporna.

På tal om knivar, har ni sett den nya morakniven Eldris? Den kommer i ett utmärkt fodral och ett tillhörande tändstål som passar perfekt till vandringen och den kan även användas hemma i trädgården så klart vid beskäring av träd och buskar och liknande. Allt man behöver till sin trädgård finns på GardenStore.se, som säljer redskap, utemöbler, maskiner, växthus samt verktyg och tillbehör för odling och skötsel av trädgård och mycket mer därtill.