Äventyr i naturen med barn

Att komma ut i naturen och andas frisk luft är inte alltid det som barn prioriterar allra högst. Då gäller det att hitta aktiviteter och locka med istället. Gör utflykten till ett spännande äventyr som ni får uppleva tillsammans. En kostnadsfri aktivitet som många barn tycker är väldigt rolig är geocaching. Det går i korthet ut på att man ska leta efter gömda skatter ute i naturen. Enda kravet är att man har en mobiltelefon som har inbyggd GPS, vilket de flesta smarta telefoner har idag.

För att komma igång behöver man ladda ner en app där alla skatter finns. Det är privatpersoner som lägger ut dessa skatter som finns runtomkring i hela världen. Skatterna läggs ut på platser som man tycker att andra ska få möjlighet och uppleva och på något sätt är speciellt. Man kommer ut till platser man annars inte skulle ha sett.

Det som kallas skatter är oftast en liten cylinder med en pappersremsa i. Med hjälp av koordinater får man en uppfattning om vart på ett ungefär cylindern är gömd tillsammans med någon ledtråd. På det området är det sedan bara att leta och försöka hitta. När man hittar cylinder skriver man namnet och datumet på pappersremsan och loggar i appen. Det gör att man vet vilka skatter man har hittat och inte. Låt familjen tävla mot varandra, vem kommer att göra flest fynd under en tur? Blir det extra svårt går det alltid att hjälpas åt och tillsammans försöka fundera på vart det kan vara gömt.