Bra matsäck för vandringen

Vid en vandring är det viktigt att ha en bra matsäck med sig. Det finns väldigt mycket att välja på då det kommer till riktigt god mat. Vill man ha något som värmer gott i magen går det att ha med sig en gryta med ris till. Använd en riskokare hemma så blir det tid över till annat då maten tillagas. Ta med maten i en termos för att behålla värmen så behöver man inte tänka på att det ska värmas upp på något sätt.

unnamed

På vägen kan man vilja ha något litet att äta. Då är det perfekt och ha portionsbitar som går och äta direkt med händerna. Frukt och grönt som redan innan är skuren i lämpliga bitar. Mackor med pålägg och liknande som kan ätas i bara farten. Det finns också bars att köpa eller göra. De innehåller mycket energi och är snabb och bra energi för den som är på språng. Ta emot tips av andra som vandrar på vad de har med sig för gott och praktiskt att äta under sin tur.

unnamed (1)

Vet man i förväg att det kommer och finnas möjlighet att använda sig av en öppen eld går det och ta med korv, hamburgare eller något annat som man vill grilla över elden. Innan man ger sig ut på vandring kan man om man vill göra iordning grillspett som är lätt att plocka fram när det är dags och vila lite samtidigt som man äter.

perekus