Komma igång och vandra i fjällen

Hur kommer man igång och ger sig ut för att vandra i fjällen första gången? I fjällen finns det väldigt många vandringsleder att promenera efter. De brukar vara utmärkt efter hur stor erfarenhet som man har av att gå. Välj en kort led för nybörjare första gången och framförallt ta det lugnt. Gå inte ut stenhårt utan ta det lugnt och njut istället av de vackra vyerna och friska luften. För många är det en stor omställning, från att leta elmoped online till att vara ett tillsammans med naturen.

Använd er av bra utrustning. Riktiga skor att promenera i är viktig att ha. Det finns många olika typer av vandringskängor att köpa. Åk till en butik och prova ut kängorna på plats. Viktigt är det sedan att gå in kängorna ordentligt innan man ger sig ut i fjällen. Att få rejäla skavsår när man är ute och går är inte speciellt roligt och kan undvikas genom att mjuka upp dom ordentligt innan avfärden.

Har man aldrig gett sig ut i naturen på det sättet tidigare kan det vara skönt och ha med sig sällskap av någon med mer erfarenhet. Kanske det finns någon vän som gärna följer med och är stöd eller så går det att boka in sig på en gemensam tur tillsammans med andra. Då går det att få mycket tips på hur och vad man behöver tänka på. Bra kläder och skor är ändå väldigt grundläggande tillsammans med rikligt med vatten att dricka av under vandringen.

slide-1960x857-07
unnamed (2)
P7030087