Packa rätt inför din utomhusaktivitet

När du ska utföra en längre utomhusaktivitet är det viktigt att du packar rätt. Vad du har med dig kommer nämligen ha stor påverkan på hur upplevelsen kommer att bli. Rätt kläder och mat är några saker som du kanske redan har haft i åtanke. Men har du tänkt på hur du ska tillaga maten och om det är några särskilda redskap som kommer att underlätta?

Vilken typ av mat ska du ha med?

Vilken typ av mat som du har med, kommer då också att påverka vilken typ av tillagningsmetod som du behöver packa med. Ska du vandra och sova i tält, så kommer ett mindre gasolkök att vara en mycket bra investering. På detta smarta lilla kök kan du tillaga allting från en kopp kaffe, till din frystorkade mat eller morgongröt. Köket består av en gaspatron och en mindre kokyta, vilket ger den en låg vikt och är därför perfekt att bära med sig.

Om du däremot har hyrt en fjällstuga som du kommer använda som utgångspunkt, så kan du ha turen att stugan har ett mindre kök som du kan använda. Iallafall en mindre mikrovågsugn, som du kan tillaga din mat i inför dagsvandringen.

Vilken utrustning behöver man ha med?

Men vilken typ av utrustning som du behöver ta med, kommer också att påverka din upplevelse markant. Om du vandrar i svår terräng eller i branta backar, kan det vara värt att investera i en vandringsstav. Den bidrar till att ge dig mer ork där det tar emot och balanserar ut din vikt när det är riktigt brant.