Spännande utomhusaktiviteter för hela familjen

Att spendera mer tid ute i friska luften kommer att påverka både din fysiska och mentala hälsa. Likaså gäller din familj, så när det är dags att planera in nästa aktivitet med familjen, varför inte kika på vilka typer av utomhusaktiviteter som ni kan utforska tillsammans. Många yngre barn kanske inte är gamla nog för kajakpaddling eller längre vandringsturer, men det finns så mycket fler saker som ni kan göra utomhus och som hela familjen kommer att uppskatta. Vi listar våra två favoriter!

Tipspromenad

Att gå tipspromenad är roligt och lärorikt. Det finns alltid någonting som man lär sig under turen och frågorna brukar vara kluriga och varierande. Många tipspromenader som anordnas brukar också ha en särskild barnfråga för varje stopp, för att ni ska kunna gå hela familjen.

Men du kan också skapa din egen tipspromenad i området där ni bor och involvera grannar eller vänner. Hitta frågor som passar alla och köp lamineringsmaskin för att plasta in sidorna så att de är väderbeständiga. Detta kommer garanterat att uppskattas av områdets alla familjer.

Campa i vildmarken

Camping är mysigt och innebär att ni i familjen verkligen kan umgås. Om ni vill ha en mer praktisk upplevelse, kan ni såklart kika på vart närmaste campingplats finns. Med vildmarkscamping ger aktiviteten lite extra spänning.

Det är i Sverige tillåtet att campa i princip vart som helst, så länge du inte skadar eller påverkar naturen omkring dig. Detta gör att du kan anpassa vilken plats ni sätter läger på, beroende på årstid och väder. En aktivitet som hela familjen garanterat kommer uppskatta!